Jul 16, 2013, 7:51 PM

По пътя си 

  Poetry » Phylosophy
506 0 2

По пътя си

По пътя си към края -
същински будала -
изхвърлям и поставям
все нови начала.

Ох, купища изхвърлям!
Дано от тоз боклук
две-три зрънца покълнат,
храна да бъдат тук!

Изхвърлям вещи стари, 
а в пътя си сами 
поемат куп другари 
от миналите дни.

Слова изхвърлям - постен 
и лек ми е стиха, 
да мога да го нося 
по пътя към върха.

И пак в дом чужд осъмвам...
Във кой ли миг един 
в небето ще се върна -
бял дим от чер комин?

.......................................
По пътя си към края -
същински Буда-Алла(х)
изхвърлям и поставям 
все нови начала.

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??