Nov 8, 2006, 1:37 PM

По-различна приказка 

  Poetry
563 0 2


Спокойствие във Шеруудската гора

 

Откак Еленът се пресели

във Вечните полета,

сърничките милите,

с прекрасните си глезени,

с окраска кестенова

и тъмни ваклести очи

решиха да зимуват

по-навътре в гъстата гора,

до чисти бистри езера.

А там лисиците ми, двете,

размахват бухнали опашки

и с рижаво покрай очите

стоплят ми косите.

 

И вечер неизбежно е

да видите две пламъчета,

зеници, които се промъкват

край още две – паунови,

с пера – очи на лунна светлина,

а другите пък мъдро се стаяват...

някъде във Шеруудската гора...

За прилепите няма да разказвам,

с компания така добра

изнизва се нощта.

И утринта безоблачна

проглежда и гали мъдрата,

с живот населена  Земя...

 

18.09.2006г.

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??