May 4, 2010, 7:18 AM

По устните на Земята 

  Poetry » Other
467 0 2

По устните на Земята

/по С. Москаленко /

Знаеш ли, тревата е също Небе,
а Бог е изпратил росата...
Сред звездите се скитат нашите стихове,
палят и Слънцето и Луната...

Вечни са... Като от Бъдното приказка,
като Аязмо, като Жива вода.
Поглед Господен... но не вярва на изказа
човечето, потънало в сивота...

Шляпа към къщи, че там го зове
фасулецът, на жена му полата...
Знаеш ли, тревата е също Небе,
по устните на Земята...

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много ми хареса, Краси !
    Напомня ми и на Емили Дикинсън . . . без да има нищо общо с нея, разбира се!
    Лека вечер!
    Успех!
  • Невероятна, нежна, мъдра образност!!!
Random works
: ??:??