Dec 7, 2008, 2:37 PM

„По законите на красотата” 

  Poetry
638 0 1
 

„По законите на красотата"

 

Говорим, че не се разбираме,

че сме объркани,

       със думи сгърчени

        оплакваме се от живота.

Сгушени във мрака се целуваме

и с нежни думи се залъгваме,

         а после пак се лъжем

и плюем във душите си отрова.

За чуждите страдания сме жадни

и клюки гадни ушите ни разпъват.

Убиваме със безразличие и злоба,

нещастниците пък изкарваме безлични.

Добротата е самотна,

романтиката странна, непозната,

щастието чуждо ни побърква,

а простотията човешка властна.

Светът бил пълен със хармония

и движен по законите на красотата,

а как да скрием зъбите си вълчи,

жаждата за кръв и злобата вродена.

 

Да... светът е пълен със хармония

откакто съществува...

© Богдан Велков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??