Злото навлезе във живота ми,
решило до край да сломи смелостта.
Откъсна плода от сърцето ми.
Душата обви с непрогледна тъга.
Оголи зъбùте вампирските
и яростно впи ги дълбоко в плътта.
Измисли си сенките - черните
на сцена ги сложи да видя кръвта.
Юмруци показа... и ноктите
злокобно насочени право към мен.
А мисъл изписана в криптите
зачеркна светилото с лъч заклеймен.
Злото нахлу... но препъна се
в дръзка преграда - гранитна скала.
За мене едничко спасение
от камък въздигната мощна вълна.
Сблъсък разтърси устоите.
Гръм титаничен отекна в нощта.
А след тишината в двубоя,
бе победила фатално... смъртта.
© Таня Мезева All rights reserved.