Sep 5, 2006, 11:33 AM  

Под Амнистия 

  Poetry
790 0 6

Щом отворят вратите за нас,

ще ни погнат объркани пътища...

Ех, амнистия 

с лудата страст

на живота,

ще се пръснем

по кътища.

 

Хей, началник

недей да се цупиш!

На вземи от мене пари!

Аз богат съм...

Иди да си купиш,

малко щастие...

И леки жени!

 

Хей, началник

не ми се сърди!

Къде майка ме чака -

кажи!

На, вземи!

На заем вземи!

Аз свободен съм вече...

А, ти?

 

Плюя, знаеш...

Плюя на всичко

че жена ми

от мене си тръгна,

че животът ми

мина безлично,

че и младостта ми

посърна!

 

Плюя...

Плюя на всичко

отишло си!

Но, нали пък

все още са с мен,

мойте дългове

моите истински

белезници,

държащи ме

в плен.

 

Здрасти, мамо

стига сълзи!

Всичко свърши...

Виж, цял съм

пред теб!

Стига плака

сина прегърни

и прости му

на грешника,

клет!

 

Не,

недей да ридаеш -

поспри!

Чуй,

какво ще ти кажа

сега!

В църква свещ за нас

запали

и продай ни

на някой,

дома!

 

Идвай с мене!

В нормална страна

с тебе ще идем

да видиш бял ден!

Тук останем ли

чуй, старина

ще изгнием

в робски ярем!

 

Тук, на тази проклета земя,

днес върлуват бездушни продажници,

извисили до култ алчността,

титулуващи се държавници

долни,

мерзки,

нагли

и в стръв,

кръвосмучещи скудоумци...

Подлагачи,

слагачи,

марионетки

на връв...

Нека робуват им

други безумци!

 

А ти, мамо -

идвай там с мен!

Идвай -

не съжалявай!

Какво е родината,

щом е остен?

Идвай -

не ме изоставяй!

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Точно,защото не е"нормална страна"аз обичам България!
    Стихът ти е хубав,аз уважавам и тази позиция!
  • казал си го силно, дано и да го мислиш така!
  • Силно чувство, силен стих.Дали отиването ти в друга държава ще провокира в теб писането на такива хубави неща?
  • Прочетох го, хареса ми!
    Много истини има в стиха ти!
    И много болка!
    Само щастието с леките жени нещо не се връзва, но ти си знаеш!
    Поздравления!
  • Поздрави на всички! Подредените думи винаги изразяват някаква истина или лъжа. На никой не му и трябва да знае.
  • Да,тъжна истина е това!
    Силен,завладяващ,замислящ стих...
    Поздрави,Касиус!
Random works
: ??:??