May 22, 2008, 10:47 PM

Под тъмни стъкла... 

  Poetry
437 0 1
 

Колко е лесно да гледаш

света през едни очила.

И виждаш светът как те гледа,

а погледът собствен прикрит е под тъмни стъкла...

 

Прикриваш, когато се взираш,

прикриваш, когато кориш,

прикриваш, когато обичаш,

прикриваш и щом затъжиш...

 

Очите издайни все скрити,

облечени в поглед фалшив;

Фалшиви усмивки залъгват,

сияят в превзети лъжи...

 

Да!... Много е лесно да гледаш

света през едни очила,

да виждаш светът как се сменя,

а той в теб да вижда... стена...

© Лилия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??