May 21, 2024, 9:23 PM

Под високата майска дъга 

  Poetry
97 2 2

Небето е пъстра каручка
под високата майска дъга.
И препуска на бяла кобила
гологлавата Синева…

Вдигат пара стърнищата жадни
и трепти Синевата добра.
От високите Бабини кули
до заспалата стара гора.

Там, където препуска Зората
на каручка с две колела.
И където се слива Земята
със безкрайната Синева…

© Георги Ревов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??