Apr 25, 2015, 9:12 PM

Подари ми нежност 

  Poetry
510 0 1

Подари ми нежност.
Подари ми сутрешна 
усмивка и парещо кафе.
Чаша вино и спокойна нощ.
Подари ми закрила и любов.

 

Подари ми тишина!
Кротка, чиста, зряла обич!
Подари ми целувка за лека нощ
и за душата ми почивка.


Подари ми нежна любов.

Наситих се на бури.
Изживях най-страстната любов.
Крещях, целувах, плаках.
Раждах се и умирах 
всеки час, но оцелях!

 

Подари ми обич.
Не като онази дива, 
а кротка, тиха...
като мен преобразена 
след толкоз урагани укротена.

 

Погали ме нежно по косата.
Погледни ме и се усмихни.
Кажи ми нещо мило и ме целуни.
Това ми стига! 
Нежно ме обичай само!

 

Нека се облегна на твоето рамо.
Дай ми сила и подкрепа.
Да се борим заедно и
не позволявай да пророня и сълза.
Тихо ме обичай само!

 

Няма да е лесно!
С мен никога не е било.
Животът не е приказка,
не е и смешка,
но е истински красив с любов!
Подари ми нежност!

© Деница Гогова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Удивително красиво. И то при положение, че лирическата героиня не е като повечето хора, които искат джипове или апартаменти. Прочети "Ласка" на Александър Геров. Предполагам, че ще ти хареса.
Random works
: ??:??