Подслон
Девойка млада, златокоса,
в душата твоя търси дом,
едничкото, което проси,
е малко обич и подслон.
Ще ù покажеш ли какво е ласка,
с ръката ще я милваш ли в нощта,
ще се превърнеш ли във нейна втора сянка,
за да я пазиш от погнусата в света.
Ще бъдеш ли неин защитник
от всички хули и лъжи,
нейният герой, закрилник,
който всичко може да прости.
И любовта ù безгранична ще получиш,
ще бъде твоя тя навеки,
словата неуморни ти ще чуваш:
"Обичам те, сега и вовеки"!
© Надежда Пеевска All rights reserved.