Apr 16, 2007, 10:01 AM

Поет? 

  Poetry
652 0 9

 Не съм поет. Не мога и да бъда
 след толкова години на море...
 Не чакам вашата присъда.
 Критиците са повече. Приятелите - не.


 Записвам само, думите, които
 от някъде прошепва ми нощта...
 И строфите - недялани, различни -
 запълват в мен бяла... пустота...


 Записвам още: спомени, надежди,
 странно променили се в слова.
 На чувствата копринената прежда
 извайва недокосната душа...


 Не съм поет. Как бих могъл да бъда,
 след толкова години на море?
 Аз чакам вашата присъда.
 Приятелите - колко са? Критиците?
                          - И те.


 26.02.2001

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??