Feb 26, 2010, 12:19 PM

Поет най-много с десет книги 

  Poetry » Humour
494 0 4

 

Веднъж на поетична сбирка -

(обсъждане на стихосбирка),

и аз оратор се показах.

Изпих си чашата, и кàзах:

 

- Щом даже аз - поет бездарен,

за шестдесет и пет години

със десетина стихосбирки

планетата съм натоварил,

ако поети надарени

живеят дълго като мене,

представям си какво ще стане!

 

Сеч поголовна ще настане!

 

Със поетичните си книги

ще вдигат замъци и диги!

И сушата ще се огъне

и в океана ще потъне!

 

Настава време: да решим,

земята как да защитим!

 

Предлагам,  докато е време,

за правило да се приеме:

 

“Поетът е дете на Бога!

Христова възраст щом направи -

за оня свят да се отправи!”

 

Но тука някой се обади:

 

- Че ако всичките поети,

загиват млади,

кой в куплети

ще обрисува зрелостта,

а след това и старостта?

 

- Да, вярно!

Имаш пълно право!

Тук трябва да помислим здраво!

 

Например: дълго да живеят,

но не и цял живот да пеят!

Най-много - двадесет години!

 

Започне ли на седемнайсет,

щом стигне тридесет и седем,

поетът хвърля свойта лира

и със поезията спира!

А почне ли на петдесет –

да пише до седемдесет!

Но по-нататък – нито ред!

 

Това бе моята идея.

 

Не знам –

съгласни ли сте с нея?

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.


  • Хайде поне тридесет да са....
    Много добра идея в чудесен стих!
    Привет!
  • Не съм съгласна. Писането е най-тихата и безопасна лудост.А когато разплачеш или разсмееш някого в лудницата , след това на него му става по-леко.Така че, ако има повече "бездарни" поети като теб,от 16 до 116 години, няма да има нужда от толкова...писачи на рецепти.
    А за котката, напила се с бира, обещавам да помисля мноооооого сериозно!


  • съгласна! *
Random works
: ??:??