Sep 12, 2024, 5:47 PM

Поетите 

  Poetry » Phylosophy
52 0 2

И се питам къде са поетите тъжни 

и всички ли водят дуел 

за честта и за правдата от отвъдното…

 Дали някой въобще ги е чел...

Къде ли римуват въздишките си,   

подигравката на жестокия ден, 

дали пък не са съвсем с всичкия си,

не са ли до един преродени във мен…?

Къде е пиянският порив 

със китара под прозорец жумящ 

да пеят, да плачат и молят,

да се смеят, да псуват, крещят…

за обич…за тази невярна 

муза, вехта и така демоде…

Били ли са все пак реални 

поетите… Къде са? Къде?

 

М. Филипова

© Магдалена Филипова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да...тук едва ли е мястото на въпроса "Къде са "...Е! Да бъдат благословени...
  • Реални са, не само виртуални. Тук има стотина хиляди.
    Някои са в отвъдното. Други не. И всеки ден идват нови.
Random works
: ??:??