Mar 24, 2008, 8:43 AM

Поезия 

  Poetry » Phylosophy
778 0 2
Галактика си в свят неозарим.
Звезда, посърнала в небето пусто.
Една прашинка в есенен комин.
Една сълза, пролята тъжно.

Сияние си, бледнеещо във вятъра,
В една душа се пробваш да съзреш
умиращите дни на лятото.
А защо пак сядаш да четеш?

Защо отваряш книгата, тъй тъжна?
Защо прочиташ я - пореден път?
Не е ли минало, та го четеш отново?
Не вървя ли нявга отново този път?

И мемоарите си напиши с надсмешка.
Думите преплитай със тъга.
А смисъла облей зловещо
със мириса на радостна душа!

© Рефицул All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??