древен или млад
по-скоро древен и празен
мислещ немислимото
sound of emptiness
скучен и уморен лети с вятъра
мразещ преградите по пътя
в задимена мараня
на септемврийска поляна
обхваната от огъня
защо викаш
защо викам ли
и аз не знам
точно защото не знам
а ако знаеше че не трябва да чакаш
беден и спокоен
отвъд е тук
и тук е отвъд
кратко е не се бой
постоянството е нетипично
мутация на пустотата
бъг в небитието
кратко изкривяване на нищото
циркът винаги отпътува
в миговете на безтелесност виждаме
в замърсеност и слепота живеем
но нима има значение тоя напън
купчината окаяна прах
защо изобщо чертаем
нещо някъде
или нищо никъде
от един сън в друг
разбрали най-накрая или в началото
форма в безформености
или илюзия за такава
след Буда всичко е пусто...
© Владимир Стоичков All rights reserved.