Apr 17, 2013, 7:20 AM  

Поезията с ново име 

  Poetry » Other
439 0 2

ПОЕЗИЯТА С НОВО ИМЕ

 

                   На Мария Донева

 

Навярно в мен любовна мъка

по чистотата на стиха

доведоха ме. Ти забърка

коктейл от дъхави цветя.

 

В теб отлежало, тръпно вино

кротуваше преди запой,

а устните ти медовинни

стих лееха, като порой.

 

И неповярвал, че те има,

и неразбрал, че си това,

след тягостна и дълга зима

изгряваш – пролетна дъга!

 

Като поточето пенливо

дошло от снежни върхове,

на поетичната ни нива

ти избуя във стихове.

 

И като него твойте рими

съзвучни, галеха слуха,

а аз – треперещ лист от книга

пред тържеството на духа!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??