За да съм тук, на този стол,
все някога си ме повикал...
С неизразимото незримо,
повика ме и аз дойдох!
Сега съм тук и не признавам
нелепо смешните ти страхове
и собствените си съмнения -
тревоги в облачна неделя...
Не е простимо в тази есен
тъй невиновна и унила
да търсим в себе си вина!
Недопустимо е в такава нощ
мастилено, прозрачно синя
да се докоснем и отдалечим...
Не искам да съм само твоя сянка,
безплътна, ефимерна, тъжна
и да ме стъпчеш във краката си,
опитвайки се да ме скриеш...
Повика ме и аз дойдох!
Сега поискай да остана...
© Рада Димова All rights reserved.
Благодаря!