May 10, 2021, 9:17 AM

Пойна птица от любов 

  Poetry
321 0 6

Залъкът от моята погача

на две делих със моя враг

и чашата със вино, от която

пих, бе обща с него - пак...

И на мравката пътека сторвах, 

помагах - никой не оставях сам.

Имане, власт на никой не оспорвах

и честно вадех своя хляб.

Живях живота си със обич

и молех се за по-различен свят,

лишен от злоба и от корист,

от мъка, болест и от плач.

Като днес ще дойде мойто утре

и аз над вас ще полетя -

 

пойна птица в пролетното утро,

която ви обича от душа!

© Добри Бонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??