Oct 31, 2023, 9:12 PM

Покана за танц 

  Poetry
113 1 3

Танцувай с мене. моля те, ела.

От ъгъла на тротоара ще започнем.

Едно танго или игриво ча-ча-ча.

Или пък този вечен блус с живота,

По Фаустовски спри и погледни ме.

Извивките ми зрели докосни.

Извикай ме с желание. По име. 

Ще се оставя да ме водиш Ти.

Премятай ме във вихъра на рока.

Завъртай ме във страстно болеро.

Извивай ме смущаващо дълбоко.

Сърцето си със мойто слей в едно.

И нека пламъците на фламенко ни изгарят.

И страстите в очите да пламтят.

Червената ми рокля е олтара,

на който ще положим Любовта. 

Поспри до мене, тук, на тротоара.

Пред погледите на забързания свят.

И погали коричното ми тяло,

изсъхнало от толкоз самота.

 

В замяна, обещавам да разлистя

зелена сянка аз над твоята глава...

© Мариела Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??