Покупка
В нарастващите нужди
на наш'то общество
се чувстваме ненужни
един на друг. Какво
ли можем да предложим?
В душата-магазин
дори да предположим,
че има грам един
от търсената стока.
Дори да е така,
тогава по-жестока
съдбовната ръка
ще купи като евтин
останалия грам,
душата ще се смести
хилядна в килограм!
Чудовищна покупка!
Чудовищна, нали?!
И никаква отстъпка
не ще я намали!
Покупка по цените
на Общия пазар!
А вънка - по стените -
излющената вар!
© Даниела Тодорова All rights reserved.