Nov 1, 2023, 8:40 PM

„Полет” 

  Poetry » Phylosophy
160 0 1

Няма ги народните будители
да ни изкарат от съня дълбок,
в общество от консуматори и зрители
наложително е да направим скок –

да се върнем във годините обратно,
да си припомним истинската сила,
която ни помага многократно,
но сега дълбоко се е скрила…

Трябва някак пак да я намерим
тази жажда за наука и за знание –
тогава пак крилете ще разперим,
политайки над всяко изпитание!

Знанието е, което ни издига
над първичното човешко съществуване –
спри телевизора, вземи си книга
и нека заедно да попътуваме!

Да се разходим в необятното пространство
на мисълта, разперила крилата си –
с любознателност и разум, с постоянство
човек не следва, а гради съдбата си! 

© Калински All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, тъжната истина ....
    И наистина човек сам трябва да гради съдбата си !
Random works
: ??:??