May 20, 2007, 12:46 AM

ПОЛСКА ПРЕГРЪДКА 

  Poetry
592 0 1
                                  ПОЛСКА   ПРЕГРЪДКА

                ЗЕЛЕНИНА  ПРЕЛИВА  НАВРЕД,
                ПОГЛЕДА   В   МИГ   ОБГРЪЩА,
                ВЕТРЕЯТ  СЕ ЛИСТА  И ДЪРВЕТА,
                ОБЛАК  СИВ  СЕ  ЗАВРЪЩА...

                КАПКИ  ДЪЖДОВНИ  ГАЛЯТ  ТРЕВАТА,
                АЛЕНИ  МАКОВЕ  ГРЕЯТ.
                РАДВАТ НЕПРИНУДЕНО  СЪРЦАТА,
                ПТИЧКИТЕ   ПЕЯТ   ЛИ, ПЕЯТ...

                ПО  ШОСЕТО  ВСТРАНИ  ПОГЛЕДНЕТЕ,
                 МАКОВЕ, ЛАЙКА, БЯЛ  РАВНЕЦ.
                ВЯТЪР  И  ДЪЖД  В  ЕДНО  СЕ ДОКОСВАТ
                С ПЪСТРИЯ  ПОЛСКИ  ВЕНЕЦ...

                ПЪТУВА ЛИ ДУШАТА ЩАСТЛИВО,
                МАКОВЕ  НЕЖНИ СЕ СМЕЯТ...
                ДОПУСНЕШ ЛИ ГИ В ПОЛСКА ПРЕГРЪДКА,
                ДА  РАДВАТ  СИЛНО  УМЕЯТ.
                 

© Елена Калчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??