Изстрадалите времето минути
напускат циферблата на живота.
Часовникът разби дванайсет пъти
кристалното легло на тишината.
Във полунощ умряха мигове от вчера,
а утрешните още неродени
сега в средата на нощта треперят
дали ще доживеят своето време.
Съдбовен миг. Остана само дъх
за днес достатъчен, ала секунда после
стрелките ще отминат своя връх
и нови мигове ще търсят да докосват.
И ако в този миг на полунощно тайнство
не се родят с разперени криле,
ще спре часовника на време и пространство,
ще станат прах съдби и светове.
© Биляна Битолска All rights reserved.
"И ако в този миг на полунощно тайнство
не се родят с разперени криле,
ще спре часовника на време и пространство,
ще станат прах съдби и светове."
Поздравявам те!