22.01.2014 г., 20:48 ч.

Полунощ 

  Поезия » Друга
391 0 3

Изстрадалите времето минути

напускат циферблата на живота.

Часовникът разби дванайсет пъти

кристалното легло на тишината.

 

Във полунощ умряха мигове от вчера,

а утрешните още неродени

сега в средата на нощта треперят

дали ще доживеят своето време.

 

Съдбовен миг. Остана само дъх

за днес достатъчен, ала секунда после

стрелките ще отминат своя връх

и нови мигове ще търсят да докосват.

 

И ако в този миг на полунощно тайнство

не се родят с разперени криле,

ще спре часовника на време и пространство,

ще станат прах съдби и светове.

© Биляна Битолска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно!

    "И ако в този миг на полунощно тайнство
    не се родят с разперени криле,
    ще спре часовника на време и пространство,
    ще станат прах съдби и светове."


    Поздравявам те!
  • Напълно съгласна с Росен!!!
    АДМИРАЦИИ!!!
  • Брилянтно!
Предложения
: ??:??