Натрупани липси,
топлещи думи,
нежни усмивки,
молещи ръце -
в пространството увиснали,
любови безумни,
смирения - привички,
до кръв ранено сърце
и душа на врабче,
попаднало в котешка паст -
не я аде,
но пълна е нейната власт...
Натрупаните болки и липси
обезличиха гордите чувства,
с въглен пишат тъжните мисли -
черни, пълни с безпътства.
И не старостта е виновна,
нито изпосталялото тяло,
празните столове на близки,
нито отлетелите в Рая без усмивки,
а нишката безусловна
почернила съдбовното огледало.
В него не гледам.
Познат ми е образа мрачен.
Небосвода чист е... ненагледен.
В него оглеждам душата.
Лека, тя къпе се в синевата...
Птици огласят небесната шир.
Посяват семена от добрина.
Нашепват ми, че на земята е мир.
Целуват се за миг стрелките на часовника.
Светът замира в тази пламтяща целувка,
свързала завинаги, инкогнито,
минало и бъдеще в сърдечната тръпка.
„На многая лета!“ не е илюзия,
а зов към бъдното на децата ни.
Нека е блян, светлоносна прелюлюдия,
път криволичещ по хоризонтния ръб на съдбата,
нека е сбъднат копнеж за сърцата им!
01 01 2020
© Надежда Борисова All rights reserved.