Jul 25, 2012, 8:05 PM

Помен 

  Poetry » Phylosophy
676 0 9

Не обичам излишни слова,

ни цветята ви гроба да кичат.

Аз живях като тази трева,

недокоснат от злоба и кича.

 

Ще почивам под нея студен

и безчувствен към земните грижи,

без да знам горе нощ или ден

в броеница мънистата нижат.

 

А на всяка задушница, знам,

ти ще палиш отгоре ми свещи.

Ще прикадиш житото с тамян,

ще си спомниш за нашите срещи.

 

Аз ще бъда щастлив да съзра

в тишината как твоите устни

стих мълвят под избила сълза

и дано този миг не пропусна!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??