Jan 6, 2012, 9:44 AM

Помисли 

  Poetry » Phylosophy
357 0 2

Суетата заблуждава сетивата и
затова сме роби, докато не сме под земята.
Чуваш всичко в този глас, който обяснения ти дава,
но врагът е точно там, където никой не предполага.
Търсиш обяснения за всичко, искаш да си специален.
Искаш ли го ти, или той ти казва, че го заслужаваш.
Истината е, че сляп си, глух си и незнаещ,
щом противникът в теб те управлява.
Този начин на живот ли предпочиташ -
живееш заблуден, докато ден след ден отлита,
без да се запиташ ти ли си това
и реалността с илюзия се преплита.
Затова не можеш да живееш в нирвана,
защото един вреди на двама.

© Dimitar All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Истината е, че сляп си, глух си и незнаещ,
    щом противникът в теб те управлява. Вярно, така е.
    Браво!
  • Мъдри прозрения!
    Поздрав!
Random works
: ??:??