Mar 7, 2023, 7:30 AM

Помнете ме, бях звездният клошар 

  Poetry
615 2 2

ПОМНЕТЕ МЕ, БЯХ ЗВЕЗДНИЯТ КЛОШАР

 

... от старите клошари на града научих се да дишам пестеливо –
не случа ли на изворна вода, да мина някой ден на светло пиво,
да милна припека със блага длан, и облака, надиплил бяла прежда,
и да не бъркам в мръсния казан, ако във него няма стрък надежда,
и винцето си да не пия сам, защото самотата е измама! –

 

и случа ли на четвърт шпек салам, да си го делна с други гладни двама,
да споделя тютюн – една лула, със просяка пред килнатата черква,
защото, както просто е дошла, един след друг Съдбата ни зачерква,
и от добрия Лунен календар – щом някой ден Животът ме отсвири,  
помнете ме? – бях звездният клошар, изпил за ваше здраве две-три бири.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Аплодисменти!
  • Неподражаем!!!

    да милна припека със блага длан, и облака, надиплил бяла прежда,
    и да не бъркам в мръсния казан, ако във него няма стрък надежда,
    и винцето си да не пия сам, защото самотата е измама! –
    и случа ли на четвърт шпек салам, да си го делна с други гладни двама
Random works
: ??:??