На А.
Аз имам копринени
пурпурни дрехи,
червени ботуши
и плащ...
Аз имам безценни
инсигнии златни
(корона и скиптър)
на цар...
Но цар съм единствено,
само в съня си,
когато отворя
очи...
отново съм беден
плебей изнемогващ
с кървясали,
морни
очи.
Когато сънувам
съм цѣсар всесилен,
понеже в съня съм до теб.
Когато съм буден
аз нищичко
нямам
понеже
те няма
до мен.
© Андрей Андреев All rights reserved.