Jan 31, 2012, 10:16 AM

Понятия 

  Poetry » Phylosophy
847 0 4

ПОНЯТИЯ

 

Мъдрият не казва "Никога".                                 

Умният не казва "Винаги".

Честният планини не вдига

между себе си и другите.

 

"Тъмно","светло" са понятия,

всичкото е заблуждение -

Форми са на Светлината,

частици от материя.

 

Важни са очите и сърцето,

с които чувстваш и усещаш.

Ако са земни, то небето

винаги ще е далеч от тебе.

 

Времето съвсем не съществува,

също Злото и Доброто.

Само ум човешки все слугува

на понятия в Живота.

 

А той си няма очертания.

Да, умират ни телата.

Но да обяснят, не могат знания,

безмъртието на душата.

 

© Албена Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??