Sep 17, 2006, 2:39 PM

Поредната заблуда 

  Poetry
779 0 1
Отново се заблудих,
отново сърцето си убих,
не се съмнявам вече -
любовта е само сянка!
Какво от това, че те обичам?
Какво от това, че не го отричам?
Нима да обичаш е красиво?
Да вярваш в чудеса търпеливо...
Нима мечти да имаш е красиво?
Отново заблуди в колело въртеливо...
Моето колело спря да се върти:
не вярва вече в мечтите,
в любовта, в приказките прани!
Живее в реялния свят,
от лъжи и измами облян.
Не! Никога вече не ще обичам!
Не! Заклевам се на моето сърце,
че любов има винаги ще отричам.
От любов живота си пропилях,
раздавах сърцето си и едва не умрях.
От сълзи душата си наводних,
от мъка и от тъга щастието прогоних,
не вярвам, че любовта я има,
не вярвам, че е вечна тя,
не мисля и не съжалявам,
че омразата пред заблудата избрах.
Върху този лист капят последни сълзи,
тази вечер последно ще боли!
Утре ще отворя очи и ще вдигна глава,
утре ще изоставя сърцето, което ти обра.
Ще тичам тихо по дъжда,
и тайно ще роня по някоя сълза.
Но ти продължи си, мили,
върви, тичай и вярвай в любовта,
а срещнеш ли я, скъпи,
пази я само в себе си така,
че вечно в тебе да е тя!
А загубиш ли я, слънце мое,
спомни си за мен!
Спомни си за онзи ден,
в който те откраднаха от мен!

© Елен Ривес All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Наистина изпито с много болка,но мисля и искрено се надявам тези негативни чувства да са само временни.И не забравяй:"Понякога когато Бог отнеме нещо от твоята хватка, той не те наказва, а просто изпразва ръката ти, за да получиш нещо по-добро".Може би това момче и любовта му не са било достоини за теб.Давай напред!ЖИВОТА Е НЕВЕРОЯТЕН, а многото разочарования са просто една малка част от него
Random works
: ??:??