Поредно преброяване
Пурпурно и розово потъна в мастило.
Идва поредната нощ, превъртя се света.
Звездите остават все тъй нависоко…
А долу нечий прозорец все още свети...
Но там горе високо, просто няма значение.
В пълния вакуум всичко е в синхрон.
Няма непоколебимост, няма двоумение.
Там всичко е толкова просто.
Пурпурно и розово топи се в бледнееща охра.
Идва денят, осъмнал в рутинното.
Светът се превъртя, отново…
Някой допълни броя.
На откъснатите цветя...
© Просто Някой All rights reserved.