Sep 1, 2021, 11:27 AM

Последен стих 

  Poetry
764 3 1

Последен стих 
и зима тропа по первазите!
От твойте устни пих, 
туй, в което всички давят се! 


Отровна капка 
в устните ми морни се процежда, 
като мъгла наесен 
в мен заплита възел - прежда!

 
Не те видях,
тъй както всички те съзряха. 
В последен валс 
телата ни едва се заиграха! 


И всичко свърши, 
сякаш беше изсънувано - 
тишината в мен прекърши
всичко истински бленувано!


Без път, посока и начало - 
потеглих сам към нищото. 
Животът наш е огледало, 
отразяващо излишното!

© Добри Бонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Животът наш е огледало,
    отразяващо излишното!"
Random works
: ??:??