Feb 24, 2010, 4:00 PM

Последен танц 

  Poetry
739 0 4

Последен танц


Черна роза трънливо в пурпур контури извая.

Огънят пъпли в червено, телата им  в пепел изгаря.

Бледият страх самотно таи се в покорни сълзи.

С гняв се отричат, в страст се изпиват очи във очи.

Самотници мрачни, погубили себе си в черни лъжи.

Дива съблазън ги жари, в длани бодливо пълзи.

 

Бандонеони диво, яростно, късат техния свят,

във забрава и с трепет, вплели телата в сластния глад.

Намерили себе си в драма от ревност, гняв и лъжи.

С черен воал Ханабера в ритъм любов сътвори.

Погубени в мрака Той и Тя - лице във лице,

търсят се в ритъмен пулс на жадно сърце.

 

С дива ярост кръв в плътта, задъха се с вик.

Във Танго две тела се сливат, накъсани в миг.

В устрем гневен Милонгеро крещеше мечти

и в контрастни ритми, минорно Финско звучи.

Танц любовен се рее във изригнали вселени,

с гняв и ярост, в хладно безразличие разпилени.

 

(Танц, изживяващ агонията на невъзможната любов,

изразен чрез човешката нужда от обич и споделеност.)

„Тангото е една тъжна мисъл, която човек може да изтанцува”

                                                                  Енрике Сантос Десцеполо

© Ванина Константинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за искрените пожелания!
  • Честита Баба Марта, Ванина! Желая ти здраве, щастие и вдъхновение... във всичко, което правиш! Поздрав сърдечен! ... след 8 дни-
    * и Честит 8-ми март! Още един поздрав- http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=206245
  • Какво е една погрешна стъпка Боби, пред съзерцателното единство и чувствената величественост.Ритъма на Любовта е чувствен, еротичен, сетивен начин да намериш и загубиш себе си.Благодаря за танца.
  • Любовта е като тангото! Ако умееш да танцуваш... имаш нужда от добър партньор! В този ред на мисли Любовта е ВЪЗМОЖНА с подходящия... хуманоид! Тангото Е танцуваща страст, като стиха ти!
    Танцувам посредствено... дано не съм те настъпил
Random works
: ??:??