Гледам тъмните доспехи
и се чудя как така...
Колко битки са видели...?!
Страх ме е да изрека.
Кръв е бликала от рани
и петната тук стоят.
И следи от остриета
още в ризата личат...
Мъртъв, ала пак живее,
тоз герой на боя стар.
Мисля си - ще оцелея,
ще получа този дар.
Но отдавна е раздрана
ризницата моя, в прах...
Раните кървят обилно
и изпитвал жалък страх...
От това, че ти си тръгваш...
Не, не съм боец, уви!
Битката със теб бе трудна.
Ти едва не ме уби...
© Стефка Крушарова All rights reserved.