Jul 9, 2023, 1:58 PM

Последна сълза 

  Poetry » Love
321 8 14

Отрони се последната сълза,

търкулна се по румените скули,

по пътя от сърцето към света,

по топлите лъчи на слънчев юли.

 

Отрони се последната сълза,

за да прегърне спомени студени,

по лунна вечер и на ранина

спокоен летен пристан да намери.

 

Отрони се последната сълза

и пръсна се на хиляди парчета,

с надежда в бисер да се прероди

в очите на момичета, момчета.

 

Отрони се последната сълза,

за да измие пъстри две очи,

да укроти душевната вълна, 

притихнала в любов да помълчи.

Ромашка, 09.07.2023 г.

© Златка Чардакова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??