Dec 16, 2006, 5:37 AM

ПОСЛЕДНО "КРЪГЧЕ" 

  Poetry
519 0 7
 ПОСЛЕДНО „КРЪГЧЕ”

Закачката последна... със неверници -
възсяда Харлей – Росинант.
И завещава ти оная мелница,
най-скъпата е, Санчо, тя - талант...

Защо ли във доспехи се оплита, 
а вятърът със рокерите спори.
Наивник е, очаквай да опита
по рицарски на теб да отговори!

Да, рицарите се таят в музеите,
и горди духове кирасите крепят.
И в тъмното ги следват Дулсинеите –
за него няма край, не свършва този свят...

...ще се озъби, както той  си знае:
от сцената, със писък - във „театъра”.
Представя ти се: бос, добър и... сам,
какъвто го обичаха приятели...

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??