Nov 15, 2012, 5:45 PM

Посвещение 

  Poetry » Odys and poems
654 0 1

 

                                              П О С В Е Щ Е Н И Е

 

                                                                                В памет на загиналите

                                                                                военни летци-пилоти!!!

                         

                         

                      За пътищата, дето се преплитат

                      по въздух, по вода и суша -

                      аз тази вечер искам да разкажа.

                      Преплитат се и се разделят,

                      тъй както птиците крилати

                      летят, а после се завръщат

                      отново в родната си къща.

              

                      А някои остават във безкрая,

                      там, дето Космосът се слива с Рая!

                  

                     Поклон пред Вас и Вашите сестри и братя.

                     Вие пътя си предначертан

                     по-бързо извървяхте, ДОСТОЙНО,

                     с устрем към простора!!!

                     За Вас е моята възхвала, ХОРА!

 

                     Бяхте и ще бъдета за пример!

                     На много още малки и големи!

                     И ето - в тази нощ дванайсетоаприлска

                     си спомняме за всичките ни пътища,

                     които ще се пресекат отново!

                     И нека да е за добро, без катастрофи!

 

                     Дотук и спирам мойта строфа!

                     На живите аз здраве и живот им пожелавам!

                     На тези в Рая - Мир и Вечна Слава!!!

                     Все някога ще дойдем там при Вас

                     и ще се слеят нашите съдби.

                     Нека Бог всички ни да благослови!!!

 

     12 април 2009 г. гр. Пловдив

     От 1950г. до 2000г. при изпълнение на служебния си дълг

     са загинали около СТО български военни летци-пилоти!

     

 

© Виолета Минчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Който и да си-тази двойка ще те прободе в сърцето и ще възкръсне с нова по-голяма сила ПОДВИГЪТ НА ТЕЗИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ ЛИЧНОСТИ!!
Random works
: ??:??