Apr 28, 2009, 7:43 AM

Повеля 

  Poetry
358 0 1

 

          ПОВЕЛЯ

 

Във мъдрост дядо ме закле -

мома неродена да намеря.

Върви съдбата ми на зле.

Утре с кой ще бъда на вечеря?

 

А бях слънце - орбита за много.

Жени с взлом нахлуваха в мене.

Морал четяха другите ми строго.

Трети искаха да падна на колене.

 

Отложих мъдростта на дядо.

Не пасва нещо в тоз живот.

Сега търся в тъга и радост.

 

... На последната жена, да бъда брод...

© Мимо Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??