Jul 15, 2014, 9:48 AM

Позитивна до някъде 

  Poetry » Civilian
331 0 0

Позитивна  значи да съм безропотно говедо,

на черното  да казвам бяло

доверие да давам  всекиму на кредит

със ум като стъкло, църцорещ вяло.

 

Да съм овца остригана до кожа,

да лижа с  благодарност калните  ръце,

да пея  след убийството на ножа,

вместо да капе кръв от моето сърце.

 

Но не борбата със злините са  решения,

защото те са  път към всички земни адове,

а да си даря права и да отхвърлям задължения,

диктувани от плиткоумни гадове.

 

Защото в свободата няма задължения,

защото и права не трябват за държавата,

щом някой прави  шумни изявления

когато граби с шепи, а с пинсети дава.

 

Аз знам, че от положението има изход.

За себе си съм го намерила отдавна.

Пред пощръклелите  не се превръщам в дискос

и им напомням,че съм богоравна.

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??