Oct 11, 2014, 8:01 PM

Познах се в очите ти 

  Poetry » Love
644 1 4

Познах се в очите ти, щуро момиче!

Как си оплела среброто  в свойта коса!

Как пърха в утробата щастливото птиче!

Как пее в сърцето ти славей-мечта!

 

Познах се в очите ти, дето мълчаха,

за нашия полет, за нашите чувства.

Толкова чакаха дъжд... Пустиня си бяха...

Пустиня да цъфне - ей ти Изкуство!

 

Познах се в очите ти и ти се досети.

Димяха стърнища от хуни-номади.

Само за силните звезда ще засвети!

Само за двама е красив звездопада!

 

Познах се в очите ти, където бе скрежът,

където метеше виелицата - раздяла...

Твоята шепичка е толкова нежна...,

но само в дланта ми е свята и цяла...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??