Oct 16, 2020, 10:17 PM

Познаваш ме, мисля за разни неща. 

  Poetry » Other
631 5 6

Не се учудвай - вече ме познаваш,

в юмрука стискам капка със отрова,

за всеки случай - залезът е давещ,

а изгревът - заблуда стара, нова.

 

За влюбването … рядко го описвам,

жигосва всяко живо, слабо нещо.

Романтиката /стига, че ми писна/,

там празно е, и блудкаво, и тежко.

 

Самотно ли – не, просто липсва струна,

една такава, дето те напива

със музика, с енергия, но лунна

и с дръзки думи, но да ú отиват.

 

Идеи ли – на творчество приличат,

ааа идват, все по-рядко и за малко.

Събличат се и после се обличат

и тръгват без следа – о, колко жалко!

 

Поезия ли, нищичко не зная,

такова ми е ниско, подетажно.

Не се учудвай – вече ме познаваш,

в ума си имам дяволче продажно!

 

© Анастасия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??