Nov 16, 2009, 1:24 AM

Позор! 

  Poetry » Humour
614 0 11

 

Позор какъв настана -

страната без ченгета!

Бат '  Бойко как да хване

престъпните момчета?

 

Те шетат си на воля,

отвличат, разпродават.

А аз какво да сторя

без дойната си крава?

 

Че място не остана -

за всички няма виме.

А как да се нахраня

със титли и със име?

 

Днес кметове избират

да дават свойта лепта.

Какви ти бюлетини

в тоз хор "Многая лета"...

 

Тъй времето минава.

Едно е ясно тука:

че съвести продават

със праза и със лука.

 

В гърдите ми - огнище,

припламва и се гаси.

Не може всички нищи

на кладата! Ега си.

 

Върви така страната

през трусове и кризи

и сваля сатаната

поредните ни ризи.

 

А шестото ми чувство

показа, че ще мога

да спретна ви изкусно

и песен смешно-строга.

 

15.11.2009г.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??