Jun 9, 2024, 4:05 PM

Прах 

  Poetry » Phylosophy
443 0 0

Ключе, но не от пощенска кутия.

Врата, с ръждясала брава.

Аз.. среда на празна стая

И прах.. навсякъде е прах..

 

И мисли, виещи във мен..

Отговори, без въпрос

И как душа и тяло страдат,

ранена, без куршум и без откос..

 

Безвремие и страх и безтегловност,

крещящ шума на тишината.

Мъгла, а във мъглата..огън,

горящ, искрящ, зловещ.

 

Човек, а не вселена съм,

зрънце, не житен клас.

А иска ми се да съм необикновена.

Уви.. закъсняла съм за първия си час!

 

© ДЦ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??