Nov 14, 2020, 1:53 AM

Правилата на играта 

  Poetry » Humour, Phylosophy
382 0 1

Играй по правилата на играта,

съществуващи на днешна дата.

Защото правилата на играта

са дефинирани от сила свята,

помагат те за всяко положение

без знание намирайки решение,

помагат те при силно отчаяние

и друго всякакво страдание,

помагат да въртиш лопата,

когато ровиш нощем в земята

да търсиш пачка закопана,

дълбоко във земята свряна

и нейде там на тъмно скрита

потропва мъдрост със копита,

която може да се разбере

без много зор да се даде.

Но трябва затова да има ум

и бърза мисъл кат' куршум,

защото може да се усъмниш,

че в някакъв изкуствен свят вървиш,

където всичко е фалшиво

измислено, въображаемо и диво,

но въпреки не може сигурно да знаеш

чии са правилата дет' играеш

и кой стои зад тези правила,

диктуващи съдбовната игра,

че може даже със един процент

или с нищожество еквивалент

заблуда пагубна да съществува,

самата истина със тебе да общува,

използвайки еднакви правила

в на вит изкуствена игра,

която може грешно да се разбере

и кара да се чувстваш зле. 

Играта е фалшива и първична,

но следва теория логична.

Тя има строги точни правила,

описват на играта същността.

Но и на всяко нещо на света

Че може тя да е нечестна,

непредсказуема, но някак лесна.

Когато правилата точно съблюдаваш

и доброволно твоята душа продаваш

на този дето много яко дава

на него всичко се продава    

и само за душевно успокоение

привидно прави се дарение,

почистване основно за душата,

подала се напълно на  играта

и на всякакви пороци долни,

 родени в мозъците болни

сега, навсякъде пречистени души

 ни гледат със усмивки до уши

весели, сияещи и просветени,

блестят на слънце кат емблеми.

И пак започваме сега играта,

следвайки наново правилата,

които са на хората добре познати,

както селянин разбира от домати,

знае как добре да ги полива,

че без вода доматите се свиват,

затова играй по правилата

тъй както иска го играта

дали харесва ти това

е маловажно в таз' игра...

© Клажер от Килиджевци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "и нейде там на тъмно скрита
    потропва мъдрост със копита,"

    Това много ме развесели. Копитна мъдрост! Изобщо, пишеш яко веселяшки. Много ми е забавно да те чета. Благодаря ти!
Random works
: ??:??