Dec 23, 2012, 10:50 AM

Празнично 

  Poetry » Love
537 0 2

Грее пак запалената коледна елха,

навън земята е бяла и красива.

В сърцата тлее ярка светлина,

любов и нежност от всякъде прелива.

 

Две сърца, разделени от съдбата,

скитащи сред нощния безкрай.

Едно от тях се слива със тъгата,

а другото къде е - никой го не знай.

 

Ти - някъде далеч във тъмнината,

на пълна маса и свещи позапалени.

Загърбил си ме - мен и самотата,

и чувствата потъпкани, забравени.

 

Празнично ти е, нали, на онази маса,

където с друга ще вечеряш ти.

Около бъдник и коледна украса

ще имаш нови, по-хубави мечти.

 

А аз над старата ти снимка тази вечер

ще роня хиляди изстрадани сълзи.

Защото пусто и безсмислено е вече,

за мен има само безброй напразни дни.

 

 

 

 

© Иваничка Петкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??