Какво тук значи някакъв си ден?
Поезията няма точна дата.
Прелива светлина от теб във мен
и се разтваря кротко в синевата.
За гърлото те хваща – ей така…
Не в кратък миг, а в неродено време.
Протяга към душата ти ръка -
да ти даде любов и да ти вземе
скръбта, гнева, тревогата, страха.
В далечни небеса да те запрати.
Да ти е радост, болка и стреха,
пътеката внезапна към дома ти.
Поезията – свят необозрим,
във който се спасяваш, бягаш, чезнеш.
На портата ѝ пази херувим
и в нея само духом чист ще влезнеш.
ЧЕСТИТ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ПОЕЗИЯТА!
© Нина Чилиянска All rights reserved.
и в нея само духом чист ще влезнеш."
Страхотно!