Jul 8, 2007, 11:36 AM

Прецъфтяла ръж 

  Poetry
552 0 3
Прецъфтяла ръж

Не съм достойна да живея,
не съм безгрешна, затова,
че не за тебе аз копнея
във нощи, изтъкани от тъга.

Очите ми не са достойни,
да се оглеждат в твойте езера,
сълзи във нощите безбройни
не за тебе роних до сега.

И не на теб усмивка аз дарявах
във слънчевия топъл ден,
твойте грешки не се научих да прощавам.
Къде е любовта във мен?

Не съм достойна да целувам
безгрешните ти устни с топлина,
не съм пречиста, да дарявам
сърцето ти с магията на любовта.

Не съм създадена за обич,
вътре в себе си съм грешна, зла.
Не мога да отвръщам на любовен порив.
Познавам ли изобщо любовта?

                  ***
Създадена съм да обичам,
но във живота си веднъж.
Напразно клетви не изричам,
за друга обич, аз съм прецъфтяла ръж.

© Мари Пиф All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??