Aug 5, 2018, 10:34 PM  

Пред вратите ти, Господи 

  Poetry
387 1 1

Това нашето не е любов.
То по-скоро е нервно потропване
пред вратите Ти, Господи.
Закъснели сме. 
Някой катинара
е хлопнал.

 

Като две смутени деца.
(И наистина имената ни 
са библейски).
Закъсняхме да се обичаме,
Господи.
Закъсняхме за срещата.

 

Това нашето не е любов.
То е краят на пътя
самодостатъчност.
А надеждата за любов,
Господи,
тя е при тебе,
оттатък.

 

 

 

Публикувано във:

  • Алманах "Нова българска литература", 2009, Буквите публишинг

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??