Mar 30, 2023, 12:49 PM

Преди да отпътуваме по Лета 

  Poetry
150 3 2

ПРЕДИ ДА ОТПЪТУВАМЕ ПО ЛЕТА

 

... събуди ли те гукане на гълъб,
или пък грак на гларус призори,
животът ти ще бъде много дълъг
и пътищата ти ще са добри!
Ще си на "ти" с обърканите смисли
на този, изтрещял до ужас, свят –
раздай му се в надеждици лъчисти,
че всяка живинка ще ни е брат!
Че няма вече болести да има.
Че ще се спрат зловещите войни.
И най-подир общественият климат
към по-добро света ще променѝ.
И хората край теб ще са щастливи.
И ти – със своя "Б-2" мек молив,
най-сетне! – в откаченото си CV –
ще впишеш с обич – Аз живях щастлив!
Преди да си отплаваме по Лета
с Лодкарина – към Божия Безкрай,
дано превърнем Синята планета! –
в мечтания от всички Земен Рай.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??